Tadorna Media
Traumameeuw

Traumameeuw

TRAUMAMEEUW

De kokmeeuw, die een helikopter in de Hilversumse Meent tot een noodlanding dwong,  is opgenomen in de collectie van het Natuurhistorisch museum in Rotterdam. De onfortuinlijke kokmeeuw, sloeg een flink gat in de cockpit van een traumahelicopter en werd na de aanvaring op een weiland in Hilversum achtergelaten. Journalist Pieter Schut en fotograaf André van Soest spoorden de vogel op.

Van Soest is bezig met het samenstellen van een foto-expositie getiteld Raamslachtoffers. Hij fotografeert in zijn studio vogels die tegen het raam gevlogen zijn. Dat levert mooie stillevens op. “Zo geef ik deze vogels een tweede leven”, aldus oud-huisarts Van Soest.

Maar daar bleef het niet bij. De Gooise natuurliefhebbers namen contact op met Kees Moeliker, conservator van het Natuurhistorisch museum in Rotterdam. Deze wilde de traumameeuw heel graag opnemen in de collectie van het museum. De traumameeuw schaart zich nu in Het Natuurhistorisch in het rijtje bekende dode-dieren-met-een-verhaal naast de necro-eend, de dominomus, de McFlurry-egel, de gulzige aalscholver en de onthoofde kanarie van Kollumerzwaag.

 Bij het prepareren bleek het een volwassen wijfje van de kokmeeuw (Larus ridibundus) te zijn. De aanvaring met de helikopter veroorzaakte dodelijk multitrauma: in de vleugels en het karkas is geen botje ongebroken, longen, hart en lever vormen een bloederige massa. Snavel en schedel bleven wonderwel onbeschadigd.

 

Natuur  | Traumameeuw
Bekijk alle items
Contact
Tadorna Media
Brinklaan 75A
1404 ER Bussum
Mobiel: +31 6 53781827
info@tadornamedia.nl
kvk: 32117758

captcha