Tadorna Media
Nieuws
11/09/2017

Spiegelschrift en het nieuwe schooljaar

Op 15 september verschijnt Spiegelschrift nummer 15. Deze keer extra veel aandacht voor de opvallende rol die het onderwijs speelt in de wijk het Spiegel in Bussum. Met vernieuwde vormgeving van Jacques Seignette en eigen fotografie van Peter Vincent.

  Directeuren van de scholen in Spiegel, Bussum.  
19/01/2015

Tadorna Media heeft weer een film gerealiseerd over een medische specialiteit van het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Jan Grijpink (camera en montage) en Pieter Schut (productie en regie) maakten een film over de ziekte van Rendu-Osler-Weber.

Bekijk hem via deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=iq1A2w9TtFM

  St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein  
08/12/2014

Spiegelschrift over Bensdorp

 

Spiegelschrift, magazine voor Spiegel Bussum, nummer 8 gaat voor een belangrijk deel over de chocoladefabriek Bensdorp. Bouwval, danszaal van Remmelt en Willem-Jan, bouwplaats voor spannende nieuwbouw, onderwerp voor een biografisch boek, getekend door onze illustrator Northon, onderwerp voor de studie van Theo Karkazis. Kortom: Bendsdorp leeft in Bussum. Maar wanneer gaat nu eindelijk de schop in de grond voor het nieuwbouwplan? Lees het allemaal in Spiegelschrift nummer 8.

  Cover Spiegelschrift 8  
07/07/2014

Nieuw kantoor Tadorna Media: Buro Bussum

Tadorna Media is één van de vijf partijen die vanaf nu gebruik maken van een kantoor/winkelpand in het hartje van Bussum. Onder de naam Buro Bussum is een samenwerkingsverband gevormd door Designwonen.com, Fotogalerie Bert Verhoeff, Stichting Pro Bussum, Jacques Seignette Grafische Vormgeving en Tadorna Media.

De vijf partijen kregen de sleutel uit handen van jurist Otto Planten (die voor dit doel een speciaal huurcontract ontwierp) en pandeigenaar Peter Heyen. De partijen zijn gevestigd op de Brinklaan 75 in Bussum. Voor Tadorna Media blijft het huidige postadres in functie: Waldecklaan 9, 1405 CP Bussum.

“Toegevoegde waarde is dat we vanaf nu iedereen prima kunnen ontvangen op een mooie, centraal gelegen locatie”, aldus Pieter Schut van Tadorna Media. De officiële opening is eind augustus.

  Vijf partijen krijgen de sleutel voor Buro Bussum, Brinklaan 75  
03/07/2014

Boek Thuis in Naarden gepresenteerd

Tijdens een groot buurtfeest in de Huibert van Eijkenstraat in Naarden ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Woningstichting Naarden, is het boek Thuis in Naarden gepresenteerd.

Het eerste exemplaar was voor de Naardense wethouder van volkshuisvesting, Marleen Sanderse. Het boek is geschreven door de Bussumse historicus Paul Schneiders en vertelt het verhaal van de woningcorporatie uit Naarden, geplaatst in het algemene kader van een eeuw Nederlandse volkshuisvesting. Het is verder rijk geïllustreerd met foto’s van huurders, gemaakt door Arthur Riet. Een uitgave van Tadorna Media.

Bestuurder Bart Horseling gaf het eerste exemplaar dus aan wethouder Sanderse. Vervolgens kreeg hij zelf een cadeau voor de stichting uit handen van Huibert van Eijken. Van Eijken was een smid die in de Spaanse tijd in de vesting vermoord werd. De smid van nu heeft ter herinnering aan het feest een smeedwerk gemaakt met het jubileumlogo van de stichting.

De feestlocatie van de Huijbert van Eijkenstraat was gekozen op verzoek van de bewoners van deze straat. Er was drank en muziek, veel zon en na afloop voor iedereen een exemplaar van het bijzondere boek. Het boek Thuis in Naarden is ook verkrijgbaar in de boekhandel (€ 16,95), onder meer bij Comenius Boekhandel in Naarden en bij Bruna in Bussum. Of via de uitgever: info@tadornamedia.nl

  Smid Huibert van Eiken overhandigt smeedwerk aan Bart Horseling (WSN)  
30/06/2014

Nieuw boek verschenen: Thuis in Naarden

Bij Tadorna Media is zojuist verschenen het boek Thuis in Naarden. Het boek, geschreven door de Bussumse historicus dr. Paul Schneiders, beschrijft de geschiedenis van honderd jaar volkshuisvesting in Naarden. Dit ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Woningstichting Naarden.

Behalve de geschiedenis bevat het boek ook talloze recente foto’s van de Naarder fotograaf Arthur Riet. Via de foto’s krijgt de lezer ook een beeld van de bewoners van de woningen van de Woningstichting Naarden.

Het boek telt 148 pagina’s, soft cover en kost € 16,95. Te bestellen bij Tadorna Media via info@tadornamedia.nl

 

  De cover van het boek Thuis in Naarden  

Golf & Lifestyle gepresenteerd op Fort Werk IV in Bussum

 

Het tiende nummer van Golf & Lifestyle Gooi en Omstreken is gepresenteerd op een bijzondere plek: Fort Werk IV in Bussum, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het eerste exemplaar was voor Nanny Blank, eigenaar van de Vernissage, een evenementenbedrijf gevestigd in het historische fort. Ongeveer 60 mensen waren bij de presentatie aanwezig.

In de nieuwe uitgave van Golf & Lifestyle naast een verhaal over Nanny Blank een interview met Tim Welvaars, de opvolger van jazzvirtuoos Toots Thielemans, een proefiel van golfbaan Naarderbos en een interview met Alan Rijks uit Naarden, die over de hele wereld golfbanen ontwerpt.

En natuurlijk nog veel meer. Bekijk ons op de leestafels of neem het blad mee bij een van de dertig golfbanen in deze regio. Of vraag een exemplaar aan via info@tadornamedia.nl.

 

  Nanny Blank van Fort Werk IV krigjt het eerste exemplaar van Golf & Lifestyle van uitgevers Ronald en Pieter Schut  
27/06/2014

Golf & Lifestyle komt met jubileumnummer 10

Golf en Lifestyle Gooi en Omstreken nummer 10 is verschenen. Een jubileumnummer: Golf & Lifestyle bestaat nu vijf jaar. Tijdens een feestelijke receptie in Fort Werk IV in Bussum werd het nieuwe blad gepresenteerd.

In deze editie van Golf en Lifestyle een interview met muzikant Tim Welvaars, die gezien wordt als de opvolger van Toots Thielemans. Ook een verhaal over Naarder Alan Rijks, die over de hele werled golfbanen bouwt en met kunstenaar Antoynette Anema, die een Marktplaats voor de Kunst bedacht.

Blad bestellen kan hier: info@tadornamedia.nl

  De cover van Golf & Lifestyle Gooi en Omstreken 10  
26/06/2014

Golf & Lifestyle Almere herdenkt Dennis van der Zeijden

Het glossy magazine Golf & Lifestyle Almere, uitgegeven door Tadorna Media, heeft bij het vijf jarig jubileum een speciale presentatie gehouden ter nagedachtenis aan de eerder dit jaar overleden Almeerder golfer Dennis van der Zeijden. Het nummer werd gepresenteerd in Bowling Almere in Buiten.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Sander van der Zeijden, de broer van Dennis, die zijn Dennis van der Zeijden Foundation voortzet. Een interview met Sander is in het blad te lezen. De Foundation maakt sportevenementen voor mensen met een beperking  mogelijk vanuit het principe van Dennis: “Een grens is pas een limiet als je niet verder kunt“.

Over Dennis, die in april is overleden, heeft Golf & Lifestyle Almere diverse malen gepubliceerd.  Behalve golfwedstrijden organiseert de Dennis van der Zeijden Foundation ook sportieve uitdagingen, zoals binnenkort abseilen vanaf de Euromast.

In Golf & Lifestyle Almere is er verder onder meer aandacht voor een bijzondere golfreis van de Almeerse Weebale Foundation. Deze organiseert dit najaar een golfreis naar Oeganda, waarbij de deelnemers tevens de waterprojecten van Weebale bezoeken.

  De cover van Golf & Lifestyle Almere  
24/06/2014

Nieuw boek uitgegeven: Thuis in Naarden

Pieter Schut heeft het eerste exemplaar van het boek Thuis in Naarden aangeboden aan bestuurder Bart Horseling van de Woningstichting Naarden.

In het boek Thuis in Naarden wordt de geschiedenis van de nu 100 jaar oude woningstichting beschreven door dr. Paul Schneiders. Fotograaf Arthur Riet maakte bijzondere fotoportretten van een aantal van de huidige bewoners van woningen van de stichting.

Het boek Thuis in Naarden is uitgegeven door Tadorna Media in opdracht van de Woningstichting Naarden. Het is ook verkrijgbaar in de boekhandel voor € 16,95.

 

  Pieter Schut overhandigt eerste exemplaar aan Bart Horseling (rechts) Foto Arthur Riet